0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

50.000 zakelijke klanten lopen het risico verbinding te verliezen

Per 1 september 2019 worden alle netwerken met een ISDN 1 en ISDN 2 aansluiting afgesloten. Maar volgens Tele2 zijn er nog 50.000 zakelijke bedrijven die bellen via een ISDN aansluiting. Let op! Heb jij nog een ISDN-aansluiting en ben je nog niet overgestapt naar een alternatieve oplossing? Dan loop je het risico om vanaf 1 september niet meer verbonden te zijn. interparts biedt diverse oplossingen. Kom daarom zo snel mogelijk in actie, zo blijf je altijd verbonden.

50.000 bedrijven nog verbonden via ISDN

Veel partijen zoals KPN, XS4all en Telfort leveren ISDN diensten, veelal via KPN. Heb jij een ISDN-lijn? Dan heb je onlangs bericht gehad van KPN, dat alle ISDN 1 en ISDN 2 aansluitingen per 1 september 2019 beëindigd worden. Vanaf dan kun je dus niet meer bellen of gebeld worden!

Naar schatting gebruiken 50.000 bedrijven nog een ISDN-lijn. De schatting van Tele2 is gebaseerd op cijfers van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Volgens de Telecommonitor Q1-Q2 2018 waren er halverwege 2018 nog 173.000 ISDN 1 en ISDN 2 aansluitingen in Nederland. Dit zijn de meest recente cijfers die de ACM heeft. Het overgrote deel daarvan zijn zakelijke aansluitingen, waarvan een deel inmiddels is overgestapt. Maar een aanzienlijk deel van de zakelijke markt dus nog niet!

Overstap duurt enkele dagen tot wel 16 weken

ISDN-lijnen worden gebruikt voor bellen en internet. Maar ook pinapparaten, inbraak- en brandalarmsystemen, faxen en noodhulplijnen in liften werken op ISDN-lijnen. Werkt jouw bedrijf nog met een ISDN-lijn? Dan moet er heel wat voor 1 september aanstaande aangepast zijn. De tijd die nodig is om de overstap naar een alternatieve oplossing te realiseren, ligt tussen een aantal dagen tot wel 16 weken. Dit hangt af van de hoeveelheid werkzaamheden.

Bel je nog via ISDN?

Wacht niet tot het laatste moment, maar kijk vandaag nog naar het digitale alternatief van interparts: VoIP. VoIP staat voor ‘Voice over Internet Protocol’, oftewel: bellen via het internet. En dat biedt veel voordelen!

Voordelen van VoIP

  • VoIP via interparts is een stuk voordeliger dan telefonie via ISDN. Je bespaart dus al meteen op de kosten!
  • Je kunt gewoon je oude telefoonnummers behouden.
  • ‘Ouderwetse’ telefooncentrales, telefoonlijnen en telefoonbedrading zijn niet meer nodig. Alles gaat virtueel via het internet. Het is een flexibel systeem en makkelijk aan te passen. Zo kan je eenvoudig voicemails inschakelen of aanpassen, doorschakelen naar het mobiele toestel van een collega, wachtmuziek instellen of belgroepen maken.
  • Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Je kunt op elk moment uitbreiden met meer toestellen, meer gebruikers of meer functionaliteiten.

Maak de overstap vandaag nog in orde

interparts is specialist in VoIP. Veel ondernemers in de Bollenstreek maken inmiddels gebruik van onze VoIP diensten. Bij iedere klant bekijken we de situatie, bespreken we de behoefte en maken we de overstap geruisloos in orde. Geïnteresseerd in VoIP? Neem gerust contact met ons op. Wij zorgen dat je altijd verbonden bent!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen