0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Je bedrijf verhuizen doe je met deze ICT-checklist

Je bedrijf is de afgelopen jaren enorm gegroeid en het pand is te klein geworden. Of misschien is het gewoon tijd om je bedrijf te vestigen op een betere locatie. Hoe dan ook, een verhuizing zit er aan te komen. En daar komt heel wat bij kijken. Wil je de verhuizing zo vlekkeloos mogelijk laten verlopen? We helpen je graag een handje! Check onze ICT-verhuischecklist. Zo zorg je ervoor dat je altijd verbonden blijft.

Blijf online

Het allerbelangrijkste bij een verhuizing is dat er in het nieuwe pand een verbinding met internet is. Liggen er nog normale kabels? Is de snelheid dan wel hoog genoeg voor jouw bedrijf? Of stap je juist over op glasvezel? Misschien ligt jouw nieuwe locatie in een buitengebied. Een straalverbinding met razendsnel internet biedt in dat geval uitkomst! Zorg er in ieder geval voor dat je op de hoogte bent van de nieuwe situatie en maak tijdig je keuze.

Inventariseer je netwerkinfrastructuur

Het fysiek verhuizen van ICT omgevingen heeft behoorlijk wat impact op de netwerkinfrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan netwerk- en internetverbindingen en connectiviteit, DNS, IP, Wan en VPN-verbindingen. Het is zaak om tijdig vóór de verhuizing in kaart te brengen wat je nodig hebt en wat je mogelijk ook in de toekomst nog nodig hebt.

Stap over op VOIP

Maakt je bedrijf nog gebruik van de traditionele ISDN centrale? Of hangt er op jouw nieuwe locatie nog een ouderwets telefoonkastje? Let op, vanaf 1 september 2019 gaat KPN volledig stoppen met deze verouderde techniek. De verhuizing van jouw bedrijf is een mooi moment om over te stappen op VoIP bellen, bellen via het internet. Dit is een volwaardig en zelfs uitgebreider alternatief voor ISDN. En in de meeste gevallen nog goedkoper ook! 

Patrick, onze VoIP specialist, brengt graag samen met jou in beeld voor welke toepassingen je op dit moment je ISDN-lijn gebruikt. Vervolgens brengen we de wensen voor je nieuwe locatie in kaart en geven we je een advies op maat. 

Werken in de Cloud

Een overstap naar een nieuw bedrijfspand is ook een goed moment om na te denken over de opslag van je bestanden en applicaties. Wil je altijd en overal online bij je applicaties en bestanden kunnen? Overweeg dan om naar de cloud over te gaan. Een online werkplek biedt je de vrijheid en flexibiliteit die je vandaag nodig hebt. Je kunt vanaf iedere locatie via internet inloggen op je werkplek in onze beveiligde cloud. Een dure serverinstallatie op jouw kantoor is dankzij cloud computing ook verleden tijd. Dat scheelt niet alleen ruimte en onderhoud, maar ook kosten!

Hoe is de back-up van jouw organisatie geregeld?

Een verhuizing is een goed moment om te checken hoe je back up is geregeld. Heb je geen idee? Dan maken wij het graag voor je inzichtelijk. interparts biedt diverse betaalbare back-up oplossingen, aangepast aan jouw wensen. Van een back-up van een enkele inbox tot een volledig geautomatiseerde back-up van je hele server die iedere minuut je volledige systeem vastlegt. Wij richten de back up binnen jouw systemen zo in, dat jij je volledig en onbezorgd kunt richten op je business!

Check de sterkte van het wifisignaal

Je bedrijf verhuizen en dan tot de conclusie komen dat je op een aantal plekken in het pand met een beperkt wifisignaal zit. Geen paniek! Mogelijk kun je met extra access points het wifisignaal versterken. Dat is bijvoorbeeld het geval in gebouwen met meerdere verdiepingen of hoogrendementsglas. Beter is natuurlijk dat je vóór de verhuizing al checkt hoe sterk het wifisignaal in jouw kantoor is.

Zijn je verhuizers helemaal op de hoogte?

Verhuizen is vaak een ingrijpende organisatie. Er komt veel bij kijken. De planning is belangrijk omdat je niet wilt dat je dagelijkse business stil komt te liggen. Neem daarom tijdig met een verhuisfirma door wat je planning is en wat je verwachtingen zijn. Zijn ze voorzien op het transporteren van bijvoorbeeld zware printers of kostbare ICT-hardware? Check niet alleen goed de offertes die je opvraagt, maar ook de verzekeringsvoorwaarden.

interparts heeft alle ICT-oplossingen in huis

interparts heeft alle ervaring op het gebied van bedrijfsverhuizingen in huis; van interne verhuizingen en het verhuizen naar een nieuw pand tot het samenvoegen van de ICT na een fusie of bedrijfsovername. Na een grondige inventarisatie weten we precies hoe jouw IT zaken technisch in elkaar steken. Vervolgens faciliteren we een compleet maatwerk traject. Belangrijk is dat we de downtime van jouw organisatie tot een minimum beperken. En dus zorgen we ervoor dat jouw medewerkers vlekkeloos kunnen verhuizen naar hun nieuwe werkplek en direct hun werkzaamheden weer kunnen oppakken.

Een verhuizing op de planning? Neem contact met ons op!

Zoals gezegd komt er dus heel wat bij een bedrijfsverhuizing kijken. Heb je praktische hulp nodig bij de verhuizing of het installeren van jouw ICT? Of wil je investeren in de toekomst zodat je altijd verbonden blijft met de nieuwste technologie, maar ook cloudwerken, etc.? Dan heeft interparts alle kennis en toepassingen in huis om jouw verhuizing geruisloos en zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen