0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

VPN-verbindingen al meer dan een decennia ‘the next step’ voor thuiswerkplekken

Veel werknemers zijn een aantal maanden geleden thuis gaan werken vanwege het coronavirus. Nu, een aantal maanden verder, blijkt dit meer vruchten af te werpen dan aanvankelijk gedacht. Veel ondernemers willen het thuiswerken ook in het after-corona tijdperk blijven faciliteren. Dat vraagt om een lange termijnoplossing om veilig te kunnen blijven werken. interparts helpt ondernemers daar graag bij.

Voordat de coronacrisis uitbrak in Nederland, stond nog niet iedere werkgever welwillend tegenover thuiswerken. Maar toen we in een lockdown terecht kwamen was het ineens de hoogste prioriteit: alle werknemers moesten vanuit huis toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Inmiddels beginnen veel ondernemers de voordelen van thuiswerken toch in te zien. Uit onderzoek blijkt dat 41% van de werknemers productiever is sinds zij thuiswerken. Daarvoor worden verschillende redenen genoemd. Werknemers kunnen de werktijd flexibel indelen en reistijd en afleiding is grotendeels weggevallen. Nu thuiswerken dus voor veel werknemers structureel gefaciliteerd wordt, is het uitermate belangrijk dat het bedrijfsnetwerk goed en veilig beheerd wordt.

Nieuwe cybergevaren tijdens coronacrisis

Werken op afstand brengt namelijk ook gevaren met zich mee. Voor cybercriminelen is deze hele crisissituatie een kans om op vernieuwde, slinkse manieren in te breken. Dat begint vaak met phishing e-mails. Die moeten mensen verleiden om vertrouwelijke informatie prijs te geven. Vervolgens proberen criminelen malware te installeren en zo toegang te krijgen tot allerlei gevoelige gegevens. Ook aanvallen van virussen, Trojaanse paarden en andere gevaren liggen op de loer. Met de ultraveilige VPN-verbinding van interparts kun je deze gevaren aanzienlijk beperken.

VPN is je first-defence voor je bedrijfsnetwerk

VPN staat voor Virtual Private Network. Met een VPN-verbinding creëer je een versleutelde tunnel op het internet. De verbinding van A naar B, dat wil de zeggen van de router die bij je thuis of thuiskantoor staat naar de router van je bedrijf, wordt voor alle dataverkeer geëncrypteerd waardoor het dataverkeer niet meer leesbaar en traceerbaar is. Het is de ‘first-defence’ voor toegang tot het bedrijfsnetwerk. Als je een VPN-verbinding gebruikt, worden alle gegevens dus volledig versleuteld verzonden en ontvangen. Hierdoor blijven zowel je zakelijke als privé gegevens anoniem en is er niemand die jouw online activiteiten kan volgen.

Ook voor individuele werkplekken

We kunnen overigens ook per individuele werkplek een zogenoemde VPN Client installeren. Dit is speciale software die lokaal op de laptop, werkplek of tablet wordt geïnstalleerd om zodoende veilig te kunnen werken zonder het (bedrijfs)netwerk fysiek te wijzigen en aan te passen, wel zo gemakkelijk!

Altijd verbonden met jouw eigen infra

Een VPN-verbinding geeft je netwerk veel meer veiligheid. Hackers kunnen door de encryptie namelijk niks meer uitlezen. Door de combinatie van een VPN-verbinding en een goede firewall zorg je ervoor dat je medewerkers altijd op een veilige manier verbonden blijven met de infrastructuur van jouw bedrijf.

De voordelen van een VPN-verbinding van interparts

  • Met een VPN-verbinding heb je vanuit elke locatie anonieme en beveiligde toegang tot het internet. Alle online activiteiten en data zijn beschermd tegen pottenkijkers.
  • Zelfs als je gebruikt maakt van een openbaar wifi netwerk én een VPN verbinding zijn alle gegevens versleuteld.
  • Werk jij vanuit een ander land? Sommige landen blokkeren websites of er zijn juist websites die alleen in een bepaald land te zien zijn. Met een VPN-verbinding omzeil je geografische blokkades.
  • Via een VPN-verbinding is je IP adres niet traceerbaar.
  • Het is snel, efficiënt en makkelijk beschikbaar. En bovendien schaalbaar.
  • Medewerkers kunnen veilig thuiswerken, met alle voordelen van dien!

Meer informatie over een VPN-verbinding van interparts?

Wil je dat jij en jouw medewerkers veilig thuis of vanuit een andere locatie kunnen werken? Neem dan contact op met interparts. We helpen je graag met een veilige (thuis)werkomgeving.

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen