0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

De 3-2-1 back-up regel

De 3-2-1 back-up regel, ken jij ‘m? De 3-2-1 regel is inmiddels een gouden back-up regel. Heel concreet houdt de 3-2-1 regel in:

  • Maak 3 kopieën van je belangrijkste data
  • Bewaar deze back-ups op minstens 2 verschillende media
  • Zorg voor 1 kopie buiten de deur

En geloof ons, dit is geen overbodige luxe. Hoewel deze regel misschien simpel lijkt, is het uitvoeren niet altijd eenvoudig. We geven je tips hoe je deze regels kunt toepassen.

3 kopieën van je belangrijkste data

Zorg dat je belangrijke data veilig opslaat op drie verschillende locaties. Dus niet in hetzelfde mapje of op dezelfde schijf. Hoe meer kopieën je maakt van je data, hoe minder risico je loopt om je data onverhoopt te verliezen. Check of jouw hostingpartij ook een back-up van je data maakt. Wordt jouw website via interparts gehost, dan maken wij automatisch een back-up van je data! Een derde kopie van je bestanden maak je periodiek zelf.

2 verschillende opslagmediums

Heb je meerdere kopieën gemaakt, dan is het natuurlijk niet handig om deze op hetzelfde apparaat te bewaren. In een tijd waarin virussen, spyware en hackers aan de orde van de dag zijn, loop je het risico (en dat risico is groot als je het niet goed beveiligd hebt) dat je alle data verliest op het apparaat waar je het hebt opgeslagen. Zorg daarom dat je op minstens twee verschillende opslagmediums een kopie hebt staan. De harde schijf van jouw PC/laptop is gelijk al het eerste opslagmedium. En kies voor een USB-stick, een externe harde schrijf of een online back up oplossing als tweede medium.

1 back-up buiten de deur

Tot slot, zorg dat je een fysieke scheiding hebt waar je je kopieën bewaart. Oftewel bewaar je back-ups niet op één en dezelfde locatie. Houd er altijd rekening mee dat er plotseling op jouw bedrijfslocatie brand kan uitbreken of een diefstal kan plaatsvinden. En dan zijn alle back-ups ook verloren. interparts biedt in dit geval de ideale oplossing: een back-up via de cloud.

Een cloud back-up biedt verschillende voordelen:

  • Het maken van een back-up gebeurt op de achtergrond. Je hoeft er zelf niets voor te doen.
  • Een back up oplossing kan aangepast worden op jouw wensen. Van een simpele kopie van een enkele inbox tot een volledig automatische back-up die iedere minuut je gehele systeem vastlegt. 
  • De data hoeft fysiek niet naar een andere locatie gebracht te worden. Dat scheelt tijd.
  • Is je data om welke reden dan ook verloren gegaan? Dan stelt het Support Team van interparts deze via de cloud weer razendsnel voor je beschikbaar.

Voor elke situatie hebben wij een passende oplossing en bij problemen reageren we snel en adequaat. Vaak zonder dat je zelf iets in de gaten hebt. Neem voor informatie contact met ons op!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen