0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

interparts - beveiliging netwerk en servers

Netwerkbeveiliging

Beveilig je netwerk tegen attacks, ransomware en andere gevaren

Wat zijn denial en service attacks?

Een denial of service attack is een aanval op een server of netwerk waarbij te veel verbindingsverzoeken naar de server worden gestuurd, zodat de service niet meer beschikbaar is of zelfs crasht. Deze attacks zijn een groeiend fenomeen dat grote schade kan aanrichten. De aanvallen nemen toe in aantal, kracht en complexiteit.

Waarom is hardening noodzakelijk?

Om deze aanvallen af te slaan is hardening een belangrijk instrument. Juiste en volledige hardening beschermt jouw online omgeving en minimaliseert de kwetsbaarheid van je netwerk en database. interparts heeft hardware in huis om dit soort aanvallen te herkennen en af te slaan. Dat kan door netwerkverkeer richting websites op intelligente wijze te analyseren en te controleren. Vervolgens wordt het gefilterd en wordt veilig verkeer doorgelaten en onbetrouwbaar verkeer omgeleid zodat de server geen hinder ondervindt van de aanval. Denial en service attack bescherming bieden wij zowel op virtuele servers als op fysieke servers.

Ransomeware

Ransomware is een virus dat al jouw persoonlijke data, foto's en bestanden versleuteld met de hoogst mogelijke RSA encryptie methode. Vervolgens krijg je een melding dat tegen betaling (meestal in bitcoins) je data weer wordt vrijgegeven. Vaak in stapjes waarbij het "losgeld" steeds hoger wordt. Heb je betaald, dan ontvang je de sleutel, die helaas lang niet altijd werkt. Betaal je niet, dan wordt soms zelfs gedreigd om gevoelige data aan de concurrent te sturen! 

Wat te doen tegen ramsomeware?

Het enige dat op dit moment echt helpt tegen ransomware, is een goede back-up oplossing en heel snel schakelen! Zodra je iets verdachts merkt (een bestand dat je niet kan openen, een vreemde extensie achter een bestand, een Word of Excel logo dat je niet meer ziet) moet je een professional inschakelen. Ransomware virussen zijn op intelligent niveau te herkennen aan een extreem hoge "schrijfactiviteit" (het versleutelen van bestanden). Er zijn firewalls in ontwikkeling die deze patronen herkennen en direct af te kappen. Het opbouwen van een eigen, beveiligd netwerk zoals Metro-Net biedt ook een betere bescherming. 

Wil je advies op maat in de strijd tegen dit soort attacks en virussen? Neem dan contact op en wij helpen je om jouw data veilig te stellen!

 

            

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen