0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

interparts - webhosting

Online server back-up

Jouw gegevens altijd veilig opgeslagen en teruggezet

Als ondernemer moet je er op kunnen vertrouwen dat jouw gegevens altijd veilig opgeslagen zijn. Je wilt natuurlijk makkelijk bij je data kunnen, maar diezelfde bestanden moeten ook goed beschermd zijn tegen aanvallen of diefstal. Back-ups van je data en direct herstel bij aanvallen zijn dus geen luxe, maar pure noodzaak.

Back-up en synchronisatie van je gegevens

Back-uppen en synchroniseren worden vaak in één adem genoemd. Toch is er een belangrijk verschil. Bij een online back-up worden gegevens veiliggesteld van locatie A naar B, als een reservekopie. Bij synchroniseren worden bestanden op twee plekken identiek gehouden. Een NAS en een SAN zijn twee voorbeelden van online back-up servers die ook synchroniseren.

NAS voor jouw online data opslag

NAS staat voor Network Attached Storage en maakt het delen van informatie erg makkelijk, vooral tussen verschillende besturingssystemen. Al je data worden veilig via het internet gesynchroniseerd en opgeslagen. Waar je ook op inlogt – vaste computer, laptop, smartphone of tablet – een wijziging op het ene toestel is meteen ook zichtbaar op het andere. Extra back-ups maken is niet nodig, alles wordt beheerd en makkelijk teruggezet in onze beveiligde cloud omgeving.

Online back-up voor het MKB: SAN

Een SAN (Storage Area Netwerk) en een NAS lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. Het grote verschil is dat een NAS-systeem direct gekoppeld is aan een netwerk, terwijl een SAN via kabelverbindingen servers aan schijven koppelt. Ook het maken van back-ups is verschillend: een SAN maakt het zogenaamde LAN-free back-uppen mogelijk. Dit heeft als voordeel dat alle data geconsolideerd wordt opgeslagen in een centraal netwerk; het SAN. Zo heb je een beter overzicht op de werkelijke behoefte aan storage en kan een overschot aan capaciteit makkelijk worden toegewezen aan plaatsen waar te weinig storagecapaciteit voor handen is.

Multi-cloud strategieën in opkomst

Veel bedrijven zijn inmiddels overgestapt op een multi-cloud strategie waarbij niet alleen een eigen netwerk wordt gebruikt, maar ook een  gedeelte van interparts. Dit noem je een hybride oplossing. Voordeel hiervan is dat je optimaal gebruik maakt van bandbreedtes, licenties, afschrijvingen op hardware en software en dat alles op maat aangepast kan worden. Het is natuurlijk wel essentieel dat alle data en applicaties dan beschikbaar zijn in elk type cloudomgeving, zowel privé als publiek. Maar zo’n hybride oplossing vergroot ook het gevaar van inbreuk. interparts biedt in dit soort gevallen oplossingen door back-ups en databeveiliging. Maar ook via een eigen routing op het internet (ISP) kunnen we hier slimme oplossingen voor bouwen.

Voor ieder bedrijf een oplossing

interparts biedt voor ieder bedrijf een back-up oplossing die zorgt voor non-stop bedrijfscontinuïteit en maximale up-time. Wil jij ook tijd besparen, risico’s verkleinen en de beschikbaarheid van je data en systemen garanderen? Neem dan contact op.
Wij zorgen dat jij altijd verbonden bent!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen