0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

interparts - werkplek online

NAS (Network Attached Storage)

Al je bestanden automatisch synchroniseren

Back-uppen en synchroniseren worden vaak in één adem genoemd. Toch is er een belangrijk verschil. Bij een online backup worden gegevens veiliggesteld van locatie A naar B. Zo heb je altijd een reservekopie achter de hand op een andere locatie. Bij synchroniseren worden bestanden op twee plekken identiek gehouden. Om twee (of meer) mappen identiek te maken, kan een synchronisatieactie ook bestanden verwijderen.

NAS online backup 

NAS staat voor Network Attached Storage en maakt het delen van informatie erg makkelijk, vooral tussen verschillende besturingssystemen. Ook kun je via NAS een centrale printer gebruiken voor alle computers in het netwerk. Daarnaast kun je eenvoudig de capaciteit van je netwerk vergroten, omdat meerdere NAS-systemen makkelijk aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Wil je een backup systeem dat niet gekoppeld is aan je netwerk, maar aan de server? Dan is een SAN een mooie oplossing. Een SAN maakt het zogenaamde LAN-free backuppen mogelijk. Dit heeft als groot voordeel dat alle data geconsolideerd wordt opgeslagen in een centraal storage-netwerk; het SAN. Een SAN verbindt alle storage-servers van alle merken en platformen met elkaar zodat ze veel efficiënter kunnen worden benut

NAS: koppeling tussen pc, smartphone en tablet

De Online Werkplek (Managed Desktop) van interparts is voorzien van een NAS. Al je data worden veilig via het internet gesynchroniseerd. Waarop je ook inlogt - vaste computer, laptop, smartphone of tablet - een wijziging op het ene toestel is meteen ook zichtbaar op het andere. Data doorsluizen en extra back-ups maken is niet nodig. Alles wordt beheerd in de cloud.

Voordelen NAS online backup:

  • Elke netwerkcomputer kan verbinding maken met NAS
  • Veilig via het internet synchroniseren
  • Eenvoudig informatie delen tussen verschillende besturingssystemen
  • Schaalbaar: capaciteit is makkelijk uit te breiden

 

 

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen