0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

interparts - beveiliging netwerk en servers

Epacity

Via een VPN veilig diverse locaties aan elkaar koppelen

Bij Epacity worden gegevens van verschillende locaties uitgewisseld via een Virtual Private Network (VPN). Dit biedt (grote) bedrijven met meerdere vestigingen of veel thuiswerkers een enorme meerwaarde.

Een eigen, besloten bedrijfsnetwerk

Door verschillende netwerken via IP (Internet Protocol) te koppelen in één Epacity IP-VPN ontstaat een apart, klantspecifiek netwerk. Alle vestigingen of locaties binnen het VPN kunnen direct met elkaar communiceren. Dat kan op basis van glasvezel, ethernet, VDSL of een straalverbinding. Zo ontstaat een eigen, besloten netwerk dat veel veiliger is dan het "World Wide Web".

Veilig en betrouwbaar

Door gebruik te maken van MPLS (Multi Protocol Label Switching) geven we het verkeer een uniek label per klant of per VPN. De routers in het netwerk herkennen de labels waardoor het IP-verkeer een vooraf gekozen pad volgt. Zo kunnen we het dataverkeer op een betrouwbare manier scheiden. Jouw bedrijfsnetwerk is dus als het ware geïsoleerd van andere VPN’s en heeft ook geen connectie met het (openbare) internet. Binnen een Epacity netwerk zorgen we bovendien dat alles redundant wordt uitgevoerd. Dat wil zeggen dat bepaalde onderdelen dubbel aanwezig zijn, zodat het geheel goed blijft functioneren wanneer een onderdeel uitvalt.

Data en spraak integreren

Epacity gaat niet alleen over dataverkeer, maar ook spraak wordt hier vaak aan gekoppeld. Nu KPN stopt met ISDN gaan steeds meer bedrijven bellen via VoIP. Door VoIP op te nemen in jouw VPN ontstaat één betrouwbaar, gesloten en kosteneffectief communicatienetwerk voor data en spraak.

Flexibel en schaalbaar

Een ander groot voordeel van een IP-VPN netwerk is dat de oplossing eenvoudig schaalbaar is. Heb je bijvoorbeeld thuiswerkplekken, een extra interne server, een extern datacenter of een nieuwe vestiging in het buitenland die je wilt koppelen? Geen probleem, die voegen wij eenvoudig toe aan het netwerk.

Epacity van interparts: Metro-Net

Metro-Net verbindt mensen die op verschillende plekken met elkaar samenwerken in één gesloten netwerk, zonder tussenkomst van (routable) internet. De innovatieve technologie van Metro-Net is beproefd en zeer betrouwbaar. Bovendien zijn wij zakelijk Internet Service Provider waardoor je niet afhankelijk bent van andere leveranciers voor je verbinding. Wij bieden bedrijven het complete plaatje, van VoIP bellen tot en met de internetverbinding in één gesloten VPN. Dat levert zeker bij de grotere bedrijven een flinke meerwaarde op technisch gebied, qua veiligheid en uit het oogpunt van efficiency en kostenbesparing.

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen