0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

interparts - internet verbinding

RIPE member

Eigen blokken met IP adressen, wel zo makkelijk

Elke computer die is aangesloten op internet, heeft een IP-adres nodig. IP staat voor Internet Protocol en een IP-adres is als het ware het telefoonnummer van je computer. Dit nummer maakt het mogelijk dat computers elkaar vinden op het internet en informatie uitwisselen.

IP-adressen worden schaars

Een IP-adres bestaat uit vier groepen van maximaal 8 getallen. Elk van de vier getallen ligt tussen 0 en 255. De combinaties zijn dus niet eindeloos. Omdat steeds meer mensen op de wereld toegang hebben tot internet zijn we bijna door de combinaties heen. Dat verklaart waarom je bij grote providers soms moet wachten tot er een IP-adres vrij komt of je krijgt een IP-adres dat eigenlijk niet geschikt is voor zakelijk dataverkeer.

interparts is RIPE member

interparts heeft een vermelding bij RIPE, de instantie in Europa die de IP-adressen toekent. Wij hebben daarom eigen blokken met IP-adressen waarbinnen jouw website, server of bedrijfsnetwerk gekoppeld kan worden. Het grote voordeel daarvan is dat wij optimale beschikbaarheid kunnen garanderen en je dus nooit hoeft te wachten tot een IP-adres vrijkomt.

De voordelen van eigen IP-blokken

  • optimale beschikbaarheid
  • gemakkelijke koppeling van meerdere locaties (MetroNet)
  • optimale routing van het dataverkeer
  • lagere delay, minder vertraging
  • bij verhuizing kan je dezelfde IP-adressen behouden

Sterke combinatie

Naast het feit dat wij eigen IP-blokken hebben, zijn we ook Internet Service Provider of ISP. Dat betekent dat wij ook e-mailadressen en domeinnamen aanbieden met de mogelijkheid een eigen website te maken.

Het feit dat we zelf provider zijn en dus letterlijk de touwtjes in handen hebben, heeft nog een groot voordeel: ons uitgebreide monitoring systeem. interparts kan alle verbindingen realtime monitoren op beschikbaarheid, belasting en mogelijke aanvallen. Een ijzersterke combinatie dus!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen