0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

interparts - beveiliging netwerk en servers

Security Appliance

Houd alles in de gaten met een IDS of een IPS

Een Security Appliance is eigenlijk elk programma of applicatie dat als doel heeft om ongewenst verkeer of ongewenste activiteiten buiten te houden. Dat kan een simpel spamfilter zijn, een firewall, een virusscanner of uitgebreidere systemen zoals een IDS of een IPS.

Wat is een IDS?

IDS staat voor Intrusion Detection Service. Zoals de naam al suggereert, is dit een systeem dat hackpogingen in een netwerk opmerkt. Een poging tot hacken is eigenlijk niet meer dan dat iemand wil inbreken op jouw netwerk. Dat kan gaan van aanvallen door gespecialiseerde hackers tot zogenaamde Whizzkids die het voor de lol doen. Hoe dan ook, het is niet wenselijk en strafbaar.

Een IDS bestaat uit sensoren in een netwerk of op systemen die de activiteit in de gaten houden in combinatie met een console. Op de console kan je aflezen wat er gebeurt en gaan de alarmen af als er verdachte activiteit is.

Wat is een IPS?

IPS staat voor Intrusion Protection Service, vrij vertaald een Inbraak Preventie Systeem. Een IPS houdt net als een IDS de activiteit op een computersysteem of netwerk in de gaten. Het analyseert alle gebeurtenissen op signalen van mogelijke inbraak. Maar in tegenstelling tot een IDS, kan een IPS ook zelf actie ondernemen. Wanneer vooraf ingestelde regels worden overtreden, stopt het IPS risicovolle acties. Bijvoorbeeld door het verkeer vanaf een bepaald IP-adres te blokkeren.

Security appliances van interparts

Wij zetten IDS en IPS-systemen in om beveiligingsrisico’s bij onze klanten op te sporen. Feitelijk zijn het super intelligente firewalls die bescherming bieden tegen hacken, malware, virussen, Trojaanse paarden, DoS en DDoS-aanvallen. Wij houden alle activiteit op jouw server en netwerken in de gaten zodat jij ongestoord je werk kan doen, wel zo veilig!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen