0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

interparts - internet verbinding

Internet met straalverbinding

Voor een stabiele en razendsnelle internetlijn

Draadloze straalverbindingen winnen steeds meer aan populariteit. Een straalverbinding wordt ook wel ethernet over de radio genoemd. Het is een vaste, snelle verbinding tussen twee zenders die gebruik maakt van radiogolven.

Waarom een straalverbinding?

Veel bedrijfslocaties hebben nog geen snelle internetlijn beschikbaar. Dit komt omdat de grote providers alleen in de dichtbevolkte particuliere gebieden glasvezel aanleggen. Vaak is dan alleen een vrij langzame ADSL lijn mogelijk met alle beperkingen van dien. Een straalverbinding biedt dan uitkomst.

Hoe werkt een straalverbinding?

Met een straalverbinding wordt er een antenne bevestigd aan jouw bedrijfspand, bijvoorbeeld op het dak. Deze maakt draadloos verbinding met een zender op een zogeheten "mediatoren". De mediatoren heeft een centrale zender op het dak die meerdere bedrijven in de omgeving voorziet van een straalverbinding. Door jouw antenne te richten op de centrale zender ontstaat er een vaste verbinding die wel tientallen kilometers kan overbruggen.

Het voordeel van straalverbinding ten opzichte van glasvezel

Glasvezel biedt verreweg de hoogste constante snelheden en extreem lage vertraging over langere afstanden. Maar lang niet overal is glasvezel aangelegd. Straalverbinding is een techniek die er voor zorgt dat je een stabiele, vaak snellere internet toegang hebt op lastige locaties. Internet via straalverbinding is enorm betrouwbaar en snel. Zelfs met regen, wind en sneeuw.

Wanneer is een straalverbinding of glasvezel interessant voor jou?

Als het aanleggen van glasvezel binnen je budget past, is dit een goede keuze. Echter als het aanleggen van een vaste verbinding financieel of praktisch niet haalbaar is, dan is een straalverbinding een interessant alternatief.

Maak verbinding met interparts

Samen met onze gespecialiseerde partners leggen wij glasvezel aan. Wij zorgen zelf voor het operationeel maken en houden van de lijnen. Uiteraard kunnen we indien gewenst onze diensten uitbreiden. Van het werken met een managed router tot aanleg van wireless systemen door bedrijfspanden.

Ook een straalverbinding pakken we professioneel aan. Als je bereid bent om een mast neer te zetten naast jouw pand of op het dak, onderzoeken we of straalverbinding mogelijk is qua signaal. Vervolgens geven we advies en maken we de beste verbinding voor jouw bedrijf mogelijk!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen