0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

2FA, wat is dit en waarom is dit belangrijk!?

Als frequente internetgebruiker log je gedurende de dag op heel wat sites, applicaties en bedrijfsnetwerken in. Vaak zijn deze online accounts beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar wist je dat 9 van de 10 keer mensen dezelfde inlognamen en wachtwoorden voor verschillende diensten gebruiken? Let op, want daarmee zet je de deur al op een kier voor hackers! interparts biedt een eenvoudige oplossing. Gebruik niet één, maar twee factoren om in te loggen.

Wat is two factor authentication?

Sinds een aantal jaren bieden wij diverse vormen van het zogeheten ‘two factor authentication’ aan. Om vast te stellen dat jouw identiteit klopt, moet je als gebruiker twee veiligheidsfactoren invoeren. Naast het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord, vul je een tweede factor in zoals een 6-cijferige code, gezichtsherkenning of een melding die je accepteert in je mobiele app.

De voordelen van two factor authentication

Met two factor authentication kun je jezelf veilig en snel autoriseren op het platform waar jij op dat moment op in wilt loggen. Dit heeft twee grote voordelen. Enerzijds is de veiligheid goed geborgd. Anderzijds is altijd na te zien op welk tijdstip, wie met welke username vanuit welk apparaat geprobeerd heeft toegang te krijgen tot jouw server platform.

Interparts werkt met DUO

Wij werken met DUO, wat op dit moment een van de beste two factor authentication software is. DUO is een mobiele app die je installeert op je smartphone (iPhone of Android). Wanneer je inlogt bij een online account of je server platform, krijg je een pushmelding van je mobiele app dat er wordt geprobeerd om in te loggen. Vervolgens krijg je de keuze of je deze inlog accepteert of weigert. Zo simpel is het, maar zo veilig is het des te meer!

Een veilige oplossing voor ieder bedrijf

Voor bedrijven van elke omvang die gevoelige gegevens op grote schaal moeten beschermen, is de two authentication factor dienst van interparts een veilige oplossing. Neem voor meer informatie of een demonstratie van het gebruik van DUO gerust contact met de ICT-beheerders van interparts op.

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen