0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Onderhoud en dataprotectie zijn geen luxe maar noodzaak

De afgelopen 1,5 jaar heeft flinke sporen achtergelaten bij veel bedrijven. Deuren moesten sluiten, omzetten kelderden, personeel kwam thuis te zitten en de hele IT infrastructuur moest omgegooid worden. Daardoor werd ook pijnlijk duidelijk hoe belangrijk onderhoud en back-ups zijn.

Ineens was veel mogelijk

Niet alleen bedrijven, maar ook scholen en universiteiten moesten ineens digitaal gaan samenkomen. Thuiswerkplekken werden uit de grond gestampt, laptops aangeschaft en programma’s als Zoom, Teams en Google Meet waren booming business. Waar veel bedrijven voorheen nog afwijzend stonden tegenover de digitale mogelijkheden, was het nu ineens noodzaak en kon het allemaal wél gerealiseerd worden.

De struggles op de achtergrond

De mix van achterstallig onderhoud en een tekort aan digitale skills en knowhow, zorgde op de achtergrond voor veel stress. Veel organisaties moesten IT projecten die voor de komende 5 jaar gepland stonden, ineens in een paar weken uitvoeren. Vaak bleek bijvoorbeeld de snelheid van het internet niet voldoende of de digitale infrastructuur niet toereikend om iedereen thuis te laten werken en leren.

Up-time niet ideaal

De gebruiker had daar regelmatig last van. Storingen, verlies van data en pogingen tot hacking zijn niet onopgemerkt gebleven. Storingen hebben echter lang niet altijd kwaadaardige oorzaken. Vaak worden storingen veroorzaakt door fouten in server hardware of de software waar mee gewerkt wordt. Een onhandige inrichting van de server, te lang wachten met onderhoud, of het uitstellen van software updates zijn bekende oorzaken. En dan kan het zomaar gebeuren dat er toch gegevens verloren gaan.

Het belang van dataprotectie

Veel bedrijven onderschrijven wel het belang van dataprotectie, onder andere door back-ups, maar vaak ontbreekt het nog aan een echte back-up strategie. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens de afgelopen 1,5 jaar. Want als er een gat zit van meer dan 24 uur tussen de momenten waarop gegevens gebackupt worden, dan kan je ontzettend veel data verliezen na een storing. Daarnaast wordt nog wel eens vergeten dat veel bedrijven conform de AVG wetgeving een back-up en bewaarplicht hebben waar bepaalde eisen aan worden gesteld. Ten slotte zijn er nog steeds bedrijven waar helemaal niet gebackupt wordt, met alle mogelijke schade en boetes tot gevolg.

interparts expert in onderhoud en dataprotectie

Omdat het combineren van thuis werken en op locatie werken vele voordelen heeft, zal dit in de toekomst de norm worden. Veilige en beschikbare systemen zijn dan een must voor bedrijven om de continuïteit te waarborgen. interparts is experts op het gebied van onderhoud en dataprotectie. Wij bieden vele mogelijkheden om veilig en flexibel te kunnen werken, zoals online werkplekken, VPS hosting en online server back-ups. Maar ook het optimaliseren van de server infrastructuur zodat we altijd tijdig en smart kunnen schakelen zonder dat het (forse) impact met zich mee brengt.

Investeren in IT loont

Investeren in technologie waarmee je data kunt beschermen en personeel makkelijk en flexibel kunt laten werken, is dus zeker de moeite waard. Bij interparts kijken we altijd naar de beste oplossing op de lange termijn zodat je altijd verbonden blijft. Een goede IT infrastructuur en onderhoud is de ruggengraat van elk digitaal bedrijf. En door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, zijn er meer digitale bedrijven dan ooit!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen