0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Tips voor een goede domeinnaam

De zomervakantie is voor veel mensen een tijd van bezinning. In de relax modus ontstaan vaak de beste ideeën, zoals het oprichten van een nieuw bedrijf of merk. Ben jij op een goed bedrijfsidee gekomen deze zomer? Dan sta je al snel voor de keuze hoe je bedrijf gaat heten en welke domeinnaam je hiervoor wilt registreren. Hoe bedenk je een effectieve domeinnaam die past bij jouw onderneming? En welke stappen moet je nemen om een goede domeinnaam vast te leggen? interparts helpt je op weg!

Waar moet een domeinnaam aan voldoen?

Een domeinnaam moet aan een aantal criteria voldoen. Handig om dit al in het denkproces mee te nemen:

  • Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie. Er bestaan heel veel extensies. Maar in Nederland gebruiken we het meest .nl, .com, .info, .eu en .shop
  • Je kunt alleen letters, cijfers en het min-teken gebruiken. Andere symbolen, zoals &*$%, kun je niet gebruiken in een domeinnaam
  • Hoofdletters zijn hetzelfde als kleine letters
  • Een domeinnaam bevat minimaal 2 en maximaal 63 tekens waarvan minimaal één letter

Bepaal het doel van de naam

De naam van je domein en je bedrijfsnaam zijn vaak hetzelfde. Toch komt het ook voor dat een domeinnaam afwijkt van de merknaam. Een domeinnaam is afhankelijk van wat je doelen zijn. Wat wil je bereiken met je domeinnaam en je website? Dat kan bijvoorbeeld zijn dat de naam heel goed aansluit bij jouw bedrijfsnaam, producten of diensten, dat het herkenbaar en goed te onthouden is of dat het helpt beter te scoren in zoekmachines. Als dat helder is, dan ben je op het goede spoor!

Extensie

Naast je domeinnaam is het ook belangrijk om de juiste extensie(s) vast te leggen. Richt jij je alleen op bedrijvigheid in Nederland, dan ligt een .nl extensie voor de hand. Ligt je focus op internationale bedrijfsvoering, gebruik dan een .com of .eu extensie.

6 tips voor het bedenken van een domeinnaam

  1. Ga voor een domeinnaam waarbij de kans dat het verkeerd getypt wordt, zo klein mogelijk is.
  2. Kies voor een naam die makkelijk te onthouden is.
  3. Is de .nl extensie beschikbaar? Overweeg dan om ook de .com extensie vast te leggen. Je kunt beide domeinen naar dezelfde website laten linken. 
  4. Is de gewenste extensie niet meer beschikbaar? Kies dan niet zomaar voor dezelfde naam met een andere extensie. De kans is groot dat iemand jouw domeinnaam verkeerd intypt en op een verkeerde website terecht komt. Bovendien is de kans groot dat je je richt op hetzelfde vakgebied en daar kun je problemen mee krijgen.
  5. Wist je trouwens dat je geen andere merknamen in jouw domeinnaam mag gebruiken?
  6. Wil je een domeinnaam die je helpt beter te scoren in zoekmachines? Bedenk dan een domeinnaam waarin een trefwoord staat waarop je gevonden wilt worden. 

Check of jouw gekozen domeinnaam nog beschikbaar is

Is het je gelukt om een goede domeinnaam te bedenken? Dan is de volgende stap de check of deze nog beschikbaar is. Op de website van interparts kun je direct zien of een domein naam vrij is [link]. Zo ja, dan kan je deze meteen online registeren, makkelijk toch! 
Check hier of een domeinnaam nog vrij is >>

Is de domeinnaam al bezet? Hopelijk heb je dan nog een goede tweede domeinnaam achter de hand. In sommige gevallen kunnen wij overigens ook bemiddelen voor overname van een domeinnaam. Neem hiervoor contact met ons op, we bespreken graag wat we voor je kunnen betekenen.

Hoe leg je een domeinnaam vast?

interparts levert elke domeinnaam die je maar wilt. Sommige extensies vormen nog wel eens een uitdaging, maar wij hebben alle kennis in huis om een domeinnaam en extensie vast te leggen.
Een domeinnaam registreer je al vanaf € 1,25 per maand. Wil je een domeinnaam verhuizen of overdragen, ook dat regelen we graag voor je. De meeste domeinnaamextensies, zoals .nl en .com, kunnen volledig automatisch worden verhuisd. 
Registreer hier direct je domeinnaam >> 

Heb je al aan webhosting gedacht? 

interparts begrijpt het belang van een website die altijd in de lucht is. Daarom bieden we ook webhosting pakketten (link) die specifiek zijn toegespitst op startende ondernemers, ZZP’ers en ondernemers in het MKB. We zorgen voor de benodigde software, het uitvoeren van de updates voor de webserver en we zorgen dat jouw besturingssysteem goed draait zodat jouw website altijd verbonden is!

Webhosting eenvoudig uit te breiden

De professionele webhosting pakketten van interparts zijn heel flexibel. Bij een forse groei van je website of webwinkel zijn de pakketten naar wens uit te breiden en kun je gemakkelijk overstappen op een Virtual Private Server (link). 
Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek welke van de webhosting pakketten het beste bij je past. 

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen