0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Heeft e-mail nog toekomst?

De eerste e-mail werd al in 1971 verzonden. Sindsdien zijn er vele communicatiemiddelen bijgekomen. We hielden contact via SMS, WhatsApp, DM, chatboxen en nog vele andere manieren. Heeft de e-mail dan nog wel toekomst?

Geen zorgen

Wees gerust, waarschijnlijk zal e-mail nog heel lang een populair communicatie middel blijven. Afspraken maken, facturen verzenden of informatie uitwisselen, het werkt allemaal makkelijk en prettig via e-mail. Maar ook bestanden uitwisselen, webformulieren verzenden of nieuwsbrieven verzenden. We kunnen eigenlijk gewoon niet meer zonder e-mail.

Inbrekers zijn overal

De informatie die uitgewisseld wordt via e-mail is vaak persoonsgebonden of vertrouwelijk. En daar wringt de schoen een beetje. Want het klinkt zo logisch dat het bericht van de verzender direct naar de ontvanger gaat, maar dat gaat lang niet altijd goed. Net als brieven met de post, gaat een e-mail via vele wegen en tussenstations. Met op elke hoek een mogelijke inbreker…

Cybercriminelen zijn dol op mail

In de begindagen waren frauduleuze mails makkelijk te herkennen. Dingen als “Je hebt de hoofdprijs gewonnen!” of “Pas op uw pas verloopt vandaag: klik hier!” zijn vaak wel duidelijk te herkennen als fake. Maar inmiddels zijn phishingmails bijna niet meer te onderscheiden van echte mails en hebben cybercriminelen nieuwe technieken om spamfilters en antivirus software te ontwijken.

Bedrijfssystemen en veiligheid

Wordt je privé laptop gehackt of besmet met een virus, dan is dat ontzettend vervelend. Maar voor bedrijven is dit een veel groter gevaar. Veel bedrijven maken gebruik van cloud-oplossingen om het samenwerken makkelijker maken, maar daar komt een groot risico bij kijken. Komt er bij één medewerker een virus binnen, dan kan dat het hele bedrijf schaden. Vaak wordt bij dit soort cloud-oplossingen wel een beveiliging meegeleverd, maar die beveiligingsopties zijn lang niet altijd afdoende.

Wat kan je doen?

Een ransomware-aanval begint vaak bij een medewerker die een phishingmail of foute bijlage opent. Daarom is het verstandig om jouw medewerkers goed te informeren en de e-mailbeveiliging van jouw organisatie uit te breiden. De inzet van two factor autorisatie of andere geavanceerde tooling, kan een hoop leed voorkomen. Wij adviseren je graag hoe je dit kan inzetten.

P.S. De veiligste manier om vertrouwelijke informatie te versturen is natuurlijk nog altijd per postduif ;)

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen