0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Einde van een tijdperk: analoge diensten verdwijnen definitief

Zoals al langer bekend, gaat KPN stoppen met de ‘ouderwetse’ analoge diensten. Veel bedrijven zijn daarom al overgestapt op glasvezel internet en VoIP, digitale telefonie. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, is dat dit ook impact heeft op bijvoorbeeld alarminstallaties of de nood-knop in liften.

Einde van een tijdperk

KPN bouwt de analoge diensten steeds verder af. Zo is het al niet meer mogelijk om via ISDN te bellen. Inmiddels staat de laatste fase van de afbouw voor de deur. Per 31 oktober 2021 zal KPN het volledige analoge signaal uitzetten. Dit betekent dat alle analoge & inbel-verbindingen per 1 november 2021 niet meer functioneren.

Laatste fase

De meeste bedrijven en consumenten maken al geen gebruik meer van analoge technologie. Maar er zijn apparaten en systemen die dat nog wel doen. Denk bijvoorbeeld aan oude pinautomaten, alarmsystemen, faxen en de nood-knop in liften. In deze laatste fase zal ook de technologie waar deze systemen gebruik van maken, vervallen. Ook als je al gebruik maakt van VoIP of glasvezel internet, is de verbinding tussen bijvoorbeeld een alarmsysteem en de alarmcentrale vaak nog analoog.

Wat zijn de alternatieven?

Maak jij in jouw bedrijf nog gebruik van analoge technologie? Dan is het tijd om in actie te komen! Gelukkig zijn er mooie alternatieven, die vaak nog goedkoper uitvallen. Denk aan VoIP voor telefonie, maar ook voor alarmsystemen zal je voor een IP-verbinding moeten kiezen. De voordelen zijn groot. De verbinding is vaak sneller, de systemen heel flexibel en makkelijk aan te leggen. Dus wacht niet langer en zorg dat je alles voor 31 oktober 2021 op orde hebt.

Wij helpen graag!

interparts is specialist in digitale diensten. Veel ondernemers in de Bollenstreek maken inmiddels al gebruik van onze glasvezel en VoIP diensten. Bij iedere klant bekijken we de persoonlijke situatie, bespreken we de behoefte en maken we de overstap geruisloos in orde. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op. Wij zorgen dat je altijd verbonden blijft!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Bellen met VoiP voor het MKB

Online werken is al behoorlijk ingeburgerd. Op je telefoon check je nog even snel je e-mails en thuis kan je inloggen op het systeem van de zaak. Maar waarom bellen we dan nog niet digitaal?

Glasvezel internet

Glasvezel is een supersnelle vorm van breedbandinternet via een glasvezelkabel. Deze nieuwe vorm van internetverbinding wordt vooral toegepast op bedrijfsterreinen. interparts maakt glasvezel internet mogelijk op bijna elk adres in de Bollenstreek!