0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Release van Windows 11

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft - Windows 11 - is sinds 5 oktober officieel uitgekomen. Het systeem is beschikbaar als een gratis upgrade voor Windows 10 en wordt gefaseerd uitgerold. De langverwachte ondersteuning voor Android-apps laat echter nog even op zich wachten.

Beschikbaarheid Windows 11

Microsoft gaat de gratis upgrade naar Windows 11 vanaf oktober 2021 uitsturen naar gebruikers van Windows 10. Kan je niet wachten tot Windows 11 bij jouw updates verschijnt? Dan kan je Windows 11 ook handmatig downloaden via de website van Microsoft of los kopen. Microsoft verwacht dat halverwege 2022 alle gebruikers de upgrade hebben ontvangen.

Nieuwe features Windows 11

Naast een hele nieuwe look & feel zijn er ook nieuwe features toegevoegd aan Windows 11. Het startmenu - oftewel The Dock- zit in het midden en wordt gestuurd vanuit de cloud. Dus wat je daar te zien krijgt, hangt af van waar je veel mee bezig bent. De gezondheidsapp is sterk verbeterd en zal je bijvoorbeeld aanbevelen om de helderheid van je scherm naar beneden te halen of de energiebesparende modus in te schakelen. Ook zijn er nieuwe multitask-functies. Zo kan je meerdere vensters op je scherm vastmaken en zit Microsoft teams al verwerkt in The Dock. 

Tenslotte introduceert Windows 11 spraakbediening, is de Microsoft Store volledig vernieuwd en komen de Windows Widgets terug.

Gamen en touchbediening in Windows 11

Windows 11 zet ook in op gamen en tablets. Het systeem is helemaal geoptimaliseerd voor touchbediening, zodat het beter presteert op tablets. En de slecht presterende Windows 10 Xbox-app is vervangen door de Xbox Game Pass-app. Het downloaden, installeren en laden van spellen, zou daarmee drastisch moeten verbeteren.

Android Apps in Windows 11

Zoals aangekondigd kan je in Windows 11 ook met Andoid Apps aan de slag, maar op dit moment ontbreekt deze feature nog. De komende maanden test Microsoft de ondersteuning voor Android Apps nog in de Insiders versie. Wanneer de definitieve versie komt, is nog niet duidelijk. Maar als het zo ver is, kan je dus ook in Windows aan de slag met apps als Instagram en TikTok.

Systeem vereisten Windows 11

Om Windows 11 te kunnen downloaden, moet jouw laptop of desktop wel aan de systeemvereisten voldoen. We zetten ze voor je op een rij:

  • een ondersteunde 64bit-processor die minimaal generatie 8 of hoger is
  • 4GB werkgeheugen is minimaal
  • 64GB opslagruimte, liefst een SSD harddisk
  • een grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning
  • UEFI met Secure Boot
  • Trusted Platform Module 2.0
  • Internetverbinding en een Microsoft-account

Als je niet zeker weet of jouw pc aan de eisen voldoet, kan je de PC Health Check van Microsoft doen. Je kunt ook gewoon proberen om Windows 11 te downloaden, je krijgt dan vanzelf een melding of jouw pc geschikt is. En mocht het allemaal niet lukken, dan is er zelfs een optie om te downgraden naar Windows 10.

Hulp nodig?

Wij wensen je veel gebruikersgemak met Windows 11 en kom je er alsnog niet uit? Neem dan contact op met de experts van interparts, wij helpen je graag!

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen