0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Zo maak je je kantoor ‘corona-proof’

Langzaam lijkt het moment dat we weer naar kantoor mogen dichterbij te komen. We zien dat veel van onze klanten bezig zijn om de werkplekken op kantoor veilig te maken, zodat er straks met gepaste afstand gewerkt kan worden. Daar werken we bij interparts ook hard aan, zodat we op een veilige manier de service kunnen blijven bieden die je van ons gewend bent. We delen graag een aantal tips hoe je je kantoor corona-proof maakt.

De werkplek

In veel kantoren zitten mensen normaal gesproken dichter op elkaar dan 1,5 meter. Dat is nu natuurlijk geen optie. Er zijn verschillende manieren om toch veilig te werken of aan die 1,5 meter afstand te voldoen als het gaat om werkplekken.

 • Is er genoeg ruimte? Trek dan de bureaus uit elkaar en maak losse blokken.
 • Zijn losse werkplekken niet mogelijk? Scherm dan de werkplekken af met tussenwanden. Bij verschillende bedrijven zijn tussenwanden of bureauschermen verkrijgbaar, waardoor het risico dat het virus van de ene persoon naar de andere overgaat, enorm wordt verkleind.
 • Heb je flexibele werkplekken waaraan verschillende werknemers zitten? Zorg dan dat de werkplekken na het verlaten direct worden schoongemaakt met desinfecterende middelen, zodat de volgende medewerker weer achter een schoon bureau kan zitten.

Kom je nu in de knoei met bekabeling van stroom, internet of het plaatsen van je hardware? De systeembeheerders van interparts helpen je graag om dit in orde te maken.  

De looproutes

Even op en neer naar de printer of het koffiezetapparaat is voor iedereen iets vanzelfsprekends. Toch is het belangrijk dat je medewerkers bewust maakt van de te behouden afstand. Stel bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer in als dat mogelijk is. Maak pijlen op de grond hoe de looproute is. Of bespreek met elkaar de voorrangsregels. Zo loopt niemand het risico tegen elkaar op te botsen.

Vergaderen

Wil je vergaderen en ben je met z’n tweeën? Dan kun je nog lijfelijk bij elkaar zitten, mits je anderhalve meter afstand houdt. Maar met z’n zessen rond één tafel zitten, zal voorlopig geen optie zijn. Dit betekent dat het video vergaderen, wat we nu massaal doen, de komende maanden nog veel zal plaatsvinden. Ben je in een situatie dat je met een aantal medewerkers vanuit kantoor wilt vergaderen en een aantal medewerkers vanuit huis? Dan is het prettig als dat goed gefaciliteerd is. Denk hierbij aan een goed beeldscherm en een goede microfoon en luidspreker zodat je elkaar duidelijk ziet en goed verstaat. Ook hierin kunnen wij je adviseren.

Hygiëne

Een van de meest belangrijke adviezen, is toch wel hygiëne. Zorg dat al je medewerkers op de hoogte zijn van de hygienemaatregelen. Je voelt je misschien wel een schoolmeester, maar spreek iemand er echt op aan als hij of zij zich er niet aan houdt.

Pas de volgende hygiëne maatregelen toe in jouw kantoor:

 • Zorg dat er altijd desinfecterende zeep op alle sanitaire voorzieningen en in de keuken aanwezig is en spreek collega’s aan op het handenwassen.
 • Gebruik keukenpapier in plaats van handdoeken om je handen te drogen, dit kun je direct na gebruik namelijk weggooien.
 • Zorg dat je desinfecterende doekjes en plastic handschoentjes op kantoor hebt liggen en vul de voorraad geregeld aan.
 • Zorg voor mondkapjes, voor iedereen die graag extra veilig wil werken op de werkvloer.
 • Reinig deurklinken, liftknopjes, trapleuningen, kranen, het koffiezetapparaat, de printer, stoelen en tafels altijd na gebruik met een reinigingsspray.
 • Maak je muis, toetsenbord en telefoon minimaal twee keer per dag schoon met een desinfecterend schoonmaakmiddel.
 • Werken er verschillende mensen op een dag op eenzelfde werkplek, zorg ervoor dat bij iedere wisseling de werkplek goed gereinigd wordt.
 • Het is al vaak genoeg gezegd, maar hoest en nies altijd in de binnenkant van je elleboog.
 • Doe de wc-deksel dicht bij het doortrekken.

Deel je team op

Mogelijk is in deze situatie jouw kantoorruimte niet toereikend om met alle medewerkers op één locatie te werken. Een optie is om je team op te splitsen, waarbij een gedeelte thuis werkt en een gedeelte op kantoor. Dit schema kun je natuurlijk wekelijks aanpassen, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om op kantoor te werken.

Heb je gezondheidsklachten?

Het is natuurlijk al vaak benoemd, maar blijf er op hameren: bij verkoudheidsklachten, koorts of andere ziekteverschijnselen moeten medewerkers te allen tijde thuis blijven.

Maak duidelijke afspraken met je medewerkers

Jij kunt als werkgever misschien graag willen dat medewerkers weer naar kantoor komen, maar niet iedereen zal zich daar even comfortabel bij voelen. Bespreek dit goed met elkaar. Weet dat het advies van het RIVM nog steeds is om zoveel mogelijk thuis te werken als het niet noodzakelijk is om naar kantoor te komen. Geef je medewerkers de ruimte en het vertrouwen hiervoor.

Altijd verbonden

Heb je hulp nodig bij het inrichten van een online thuiswerkplek, wil je video vergaderen of heb je andere vragen? interparts zorgt ervoor dat je altijd verbonden blijft. Met je collega’s en je klanten!

 

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen