0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Beveilig je WhatsApp account vanwege datalek bij Facebook

Begin april kwam er een enorm datalek bij Facebook aan het licht. Door een foutje werden de persoonlijke gegevens van een half miljard gebruikers gepubliceerd op een hackersforum. Van de 533 miljoen gebruikers van wie de informatie gedeeld is, zijn vijf miljoen Nederlandse accounts.

Lek eerder al gemeld

Ongeveer een jaar geleden werd al bekend dat er een gat in de software van Facebook zat. Dat gat hebben ze redelijk snel gedicht, maar het kwaad was al geschied. Hackers hebben blijkbaar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bestand met data van gebruikers in handen te krijgen. In het bestand staan gegevens als naam, woonplaats en telefoonnummer. Dat bestand wordt nu aangeboden op internet. Het is overigens niet de eerste keer dat Facebook onder vuur ligt voor een slechte bescherming van de persoonsgegevens.

Oppassen voor phishing

In het bestand staan geen wachtwoorden. Het gevaar is dus beperkt. Maar de data kunnen wel goed gebruikt worden voor phishing, bijvoorbeeld via WhatsApp. Hoe meer gegevens een oplichter heeft, zoals je woonplaats of werkgever, hoe overtuigender hij het bericht kan maken.

Wat kan ik doen?

Of jouw gegevens ook buit zijn gemaakt, kan je eenvoudig controleren op https://haveibeenpwned.com/. Is dit inderdaad het geval? Beveilig dan je WhatsApp account met een extra verificatiecode. Hoe je dat doet, heeft onze klant Secjuur heel eenvoudig en duidelijk uitgelegd in deze PDF.

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Cyberaanvallen en datalekken aan de orde van de dag

Een datalek bij de GGD, gestolen gegevens van studenten van InHolland, adressen van dierentuinbezoekers die verhandeld worden op het darkweb en medische gegevens van patiënten die op straat liggen. Dit is slechts een kleine opsomming van het groeiend aantal datalekken. Zijn jouw bedrijfsgegevens eigenlijk nog wel veilig?