0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Ontmanteling XS4ALL weer een stap verder

Sinds de officiële overdracht van XS4ALL aan KPN op 1 maart 2020 zijn er achter de schermen al diverse stappen gezet richting de afbreuk van het geliefde XS4ALL. De meest recente is dat de hostingdiensten per 1 oktober 2021 worden opgeheven.

Klantgegevens delen

In november 2020 werd al bekend dat XS4ALL klantgegevens ging delen met KPN. Dat ging onder andere om naam- en adresgegevens, maar ook om productgegevens en technische informatie over de aansluiting. Ook de factuur- en contractgegevens van gebruikers werden gedeeld met KPN. Het uitwisselen van informatie zou bedoeld zijn om 'verschillende diensten werkend te houden'. Deze stap was een schop tegen het zere been van veel XS4ALL klanten die privacy hoog in het vaandel hebben staan, aldus de actiegroep “XS4ALL Moet Blijven”.

Hostingdiensten verdwijnen

Inmiddels is ook bekend dat KPN gaat stoppen met de hostingdiensten van XS4ALL. Meerdere XS4ALL klanten hebben een e-mail gehad waarin staat dat alle hosting bij XS4ALL per 1 oktober 2021 wordt opgeheven. Vreemd genoeg is dit nog niet algemeen bekend gemaakt door KPN. Op de homepage van XS4ALL en op xs4all.nl/hosting is nog niks te lezen. Klanten die de e-mail hebben ontvangen worden verwezen naar xs4all.nl/hostingdiensten, waar wel te lezen is dat alle hosting per 1 oktober verdwijnt.

Overstappen naar andere provider

Klanten van XS4ALL moeten zelf een andere provider zoeken. Als ze niet zelf verhuizen, worden de hostingdiensten automatisch stopgezet op 1 oktober 2021. Dat is natuurlijk een scenario waar niemand op zit te wachten. Ben je klant bij XS4ALL en wil je graag overstappen naar een kleinschalige provider? Een provider die veiligheid, service en betrouwbaarheid biedt zoals je dat gewend bent van XS4ALL? Dan staan we bij interparts voor je klaar. We hebben in het afgelopen jaar al meerdere oud XS4ALL klanten mogen ontvangen, naar volle tevredenheid. We helpen je met de overstap en zorgen ervoor dat je geen spijt krijgt van deze verhuizing. Bekijk hier onze hosting opties.

Consolidatie XS4ALL door KPN

Al deze stappen zijn een voorbereiding op de consolidatie van XS4ALL door KPN. KPN nam XS4ALL in 1998 al over, maar XS4ALL werkte tot 1 maart 2020 altijd zelfstandig en heeft een groep trouwe fans. Het moederbedrijf maakte begin 2019 bekend te stoppen met de merknaam XS4ALL. KPN heeft inmiddels laten weten dat de klantmigratie uiterlijk 1 januari 2022 afgerond moet zijn.

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Betrouwbare webhosting

interparts begrijpt het belang van een website die altijd in de lucht is en biedt webhosting pakketten die specifiek zijn toegespitst op startende ondernemers, zzp'ers en ondernemers in het MKB. interparts zorgt voor een goed draaiend besturingssysteem, de benodigde software en het uitvoeren van de updates voor de webserver. De server is permanent verbonden met het internet zodat jouw website altijd in de lucht is.