0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Thuiswerken als vast onderdeel

Voorlopig blijft het dringende advies om zo veel mogelijk thuis te werken. Maar het ziet er naar uit dat thuiswerken, ook als het vanwege corona niet meer noodzakelijk is, onderdeel blijft van de samenleving. Wat betekent dat voor jouw ICT infrastructuur? Waar moet je rekening mee houden? interparts legt het uit.

Thuiswerken door corona

Op dit moment hebben we natuurlijk te maken met een bijzondere situatie. Thuiswerken is een opgelegde maatregel vanuit de overheid. Werkgevers moeten hieraan gehoor geven. Maar omdat dit hopelijk een tijdelijke situatie is, wordt er niet verwacht dat elk bedrijf meteen zijn complete infrastructuur aanpast. Zo lang jouw personeel thuis zijn werk kan doen, is het voor nu prima. Maar het lijkt erop dat thuiswerken ook straks, als dat niet meer strikt noodzakelijk is, in veel bedrijven wordt doorgezet.

Thuiswerken als vast onderdeel

Besluit je als bedrijf om thuiswerken onderdeel te laten zijn van de vaste werkweek, dan komt er meer bij kijken. Naast juridische zaken als een contractaanpassing en aangepaste reiskostenvergoeding, zal je ook moeten denken aan een optimaal functionerende ICT infrastructuur, goede beveiliging en apparatuur voor thuis. interparts informeert je graag en heeft passende oplossingen voor elke situatie.

Online thuiswerkplek

De belangrijkste voorwaarden voor een goede online thuiswerkplek zijn een stabiele internetverbinding en een goed thuiswerksysteem. Online werken, bestanden delen, vergaderen met collega’s en bellen met klanten wordt zo heel eenvoudig. Met een online werkplek van interparts kun je werken wanneer je wilt en waar je maar wilt. Je maakt via de cloud verbinding met het bedrijfsnetwerk en hebt zo al je gegevens, software en documenten binnen handbereik.

Veiligheid staat voorop

Wij krijgen vaak vragen over de veiligheid van dit soort cloud systemen. Logisch, want op veel bedrijfsnetwerken staat vertrouwelijke informatie. Uiteraard hebben we daar rekening mee gehouden. Onze servers staan in Nederland, onze systemen zijn altijd op meerdere manieren beveiligd en ook AVG-technisch is online werken de beste oplossing. Jouw systeem en apps kun je namelijk met een DUO autorisatie versleutelen. Met een DUO of two factor authentication voer je niet één maar twee factoren in om in te kunnen loggen. Een veilige oplossing voor ieder bedrijf!

Nieuwsgierig geworden?

Heb jij nog geen online werkplek voor jezelf of je medewerkers? En ben je wel benieuwd hoe zoiets werkt? Probeer dan nu gratis een week lang een online werkplek bij interparts. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kijk hier voor meer informatie over online thuiswerkplekken

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Workspace online

Flexibele werktijden en flexibele werkplekken. Op kantoor, thuis en onderweg inloggen op het bedrijfsnetwerk. Met een workspace online is het geen probleem. Zo kan je makkelijker werk en privé combineren, omzeil je files en kun je zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Het Nieuwe Werken staat voor gemak, maar valt of staat bij een goede organisatie en vooral bij een efficiënt ingerichte ICT-infrastructuur.