0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Zo voorkom je oververhitting van je devices met warm weer

Met de zomer voor de deur staan ons vast weer hete dagen te wachten. Nu je misschien vaker thuiswerkt, is de verleiding groot om dan buiten te gaan werken. Maar let op, je laptop en mobiele telefoon kunnen behoorlijk last van de hitte krijgen en oververhit raken. Met deze tips van interparts houd je je laptop en smartphone koel.

Laptop met ingebouwde ventilator

Heeft je laptop een ventilator? Dan merk je snel genoeg aan het harde, blazende geluid dat je laptop oververhit raakt. Als je computer over een ventilator beschikt, zorg er dan voor dat deze alle ruimte krijgt om lucht te blazen. Plaats je laptop eventueel op een harde verhoging zoals een boek, zodat er genoeg ruimte is voor de ventilatoren om te koelen.

Laptop zonder ingebouwde ventilator

De nieuwste laptops hebben vaak geen ruimte voor een ventilator. Je laptop wordt dan gekoeld door de omgevingstemperatuur. Is deze temperatuur niet koel genoeg, omdat je bijvoorbeeld buiten in de zon zit te werken of in een te warme omgeving binnen, dan kan het apparaat zijn warmte niet kwijt. Merk je dat je laptop te warm wordt of valt deze uit, zorg dan zo snel mogelijk voor koeling. Zet je laptop niet op schoot, daarmee verwarm de laptop juist weer in plaats van dat hij afkoelt.

Zorg voor een koele plek

Wordt jouw laptop of mobiele telefoon te warm, leg het apparaat dan op een koele plek binnen, bijvoorbeeld in de buurt van airco of een ventilator en wacht even af. Waarschuwing: leg het apparaat NOOIT in de koelkast om te koelen. Als je het apparaat te snel van een warme naar een koude omgeving verplaatst, dan kan dat aan de binnenkant van het apparaat voor condensatie zorgen. En vocht ín het apparaat zorgt voor nog grotere problemen, met als mogelijk gevolg dat deze permanent defect raakt.

Schakel overbodige applicaties uit

Ondanks dat je je laptop of smartphone misschien niet actief gebruikt, draaien er nog genoeg processen op de achtergrond. Hoe zwaarder de applicaties zijn die open staan, hoe meer rekenkracht dit vraagt en des te warmer het apparaat wordt. Gebruik je je toestel of laptop niet, schakel overbodige functies en applicaties dan tijdelijk uit. Zelfs als je je wifi en bluetooth uitzet, kan dat weer een paar graden schelen.

Gebruik energievriendelijke instellingen

Heb je bovenstaande tips toegepast, maar koelt je laptop te weinig af? Schakel je volledige laptop over naar het meest energievriendelijke stroomschema via Instellingen. Je kunt je grafische instellingen aanpassen naar een energievriendelijke modus en zelfs de helderheid van je scherm beperken om je laptop te laten afkoelen.

Temper de processor

Met extreem warme dagen is het voor iedereen beter om iets minder hard te werken. Dat geldt ook voor de interne processor van je laptop. Dit kun je eenvoudig zelf instellen via Instellingen > Systeem > Energiebeheer > Extra energie-instellingen en kies bijvoorbeeld > Energiebesparing als profiel.

Tot slot, houd je apparaten gescheiden van elkaar

Wist je dat telefoonhoesjes ervoor zorgen dat je telefoon zijn warmte niet kwijtraakt? Ook als je verschillende devices bij elkaar in een tas hebt zitten, kan de warmte niet weg en lopen de temperaturen in de tas flink op. Is het een extreem warme dag, haal dan het hoesje van je telefoon en probeer de apparaten in verschillende vakken van je tas te stoppen.

Toch een oververhitte laptop of smartphone?

Mocht jouw device toch uitgevallen zijn en lukt het opstarten niet meer? Bel dan met de systeembeheerders van interparts!
 

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen