0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Noodpatches voor kwetsbare Microsoft Exchange servers


Begin deze maand werd duidelijk dat Microsoft Exchange servers verschillende lekken bevatten. Om deze software gaten te dichten, bracht Microsoft zogenaamde noodpatches uit. Toch blijken veel organisaties kwetsbaar door het niet op tijd of niet volledig installeren van de patches. En daar maken cybercriminelen graag gebruik van. 


Ook noodpatches voor verouderde versies Microsoft Exchange

Een noodpatch is een update als noodoplossing om directe schade te voorkomen. De ontdekte  kwetsbaarheden in Microsoft Exchange waren nu zelfs zo ernstig dat er noodpatches werden uitgerold voor versies die officieel niet meer in aanmerking komen voor ondersteuning. Die updates moeten dan wel handmatig worden geïnstalleerd en dat is niet voor iedereen even eenvoudig. 
 

Is het kwaad al geschied?

Maak je als organisatie gebruik van Exchange op locatie of via een gehoste oplossing? Dan bestaat de kans dat hackers zich een weg naar binnen hebben gebaand. De installatie van de patch lost dan wel de kwetsbaarheid op, maar evengoed is je systeem al gekraakt. Hackers houden zich vaak een tijdje op de achtergrond om mee te kijken en pas als ze iets van waarde voorbij zien komen, slaan ze toe.
 

Ons advies: installeren en controleren

Heb je een recente versie van Exchange? Installeer dan direct de noodpatches en controleer of de hackers al binnen zijn gekomen in je systeem. Microsoft heeft een script gebouwd om je daarbij te helpen.

Heb je een verouderde versie van Exchange? Installeer dan ook direct de noodpatches en controleer je systeem op malware en andere onregelmatigheden. Maar vraag je ook af waarom je nog op deze oude technologie vertrouwt. Migreren naar een nieuwe versie is niet alleen sneller, beter en veiliger, het kan je ook een hoop geld besparen. Als er namelijk een data lek bij jouw organisatie blijkt te zijn, kan draaien op verouderde technologie als nalatig worden beschouwd een flinke boete opleveren!
 

De makkelijkste oplossing

Gaat het installeren van noodpatches jou niet makkelijk af? Of wil je gewoon zeker weten dat je systeem altijd met de laatste technologie beveiligd is? Denk dan eens aan een Managed Desktop of Workspace online van interparts. Dat neemt je een hoop werk en onzekerheden uit handen. Wij adviseren je graag deze en andere beveiligingsoplossingen. In het artikel Cyberaanvallen en datalekken aan de orde van de dag geven we nog meer tips om je systeem goed te beveiligen.
 

Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Cyberaanvallen en datalekken aan de orde van de dag

Een datalek bij de GGD, gestolen gegevens van studenten van InHolland, adressen van dierentuinbezoekers die verhandeld worden op het darkweb en medische gegevens van patiënten die op straat liggen. Dit is slechts een kleine opsomming van het groeiend aantal datalekken. Zijn jouw bedrijfsgegevens eigenlijk nog wel veilig?