0252-419169
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen

Het DNA portret van interparts

Uitleg DNA portretDNA portret interparts

Een DNA portret legt de ziel van een bedrijf bloot. Niet datgene wat je bedenkt met je hoofd (zoals doelen of een missie), maar datgene wat je niet kan beredeneren. De energie die er in een bedrijf heerst wordt als het ware gevangen in een tekening. Deze energie wordt grotendeels bepaald door de mensen die er werken en is vaak ook voelbaar voor klanten.

Hiernaast zie je het DNA portret van interparts. Het portret is opgebouwd uit kleuren en symbolen die de energie weergeven. Op het eerste gezicht is wellicht niet direct duidelijk wat het te zeggen heeft, maar als je de uitleg leest, herken je er vast iets van! 

Kleuren:

Paars staat voor wijsheid, kennis, ‘out of the box’ denken, creativiteit, waardigheid en mysterie (als klant weet je vaak niet precies wat wij eigenlijk doen).

Blauw staat voor betrouwbaarheid, professionaliteit, werken met vertrouwelijke en persoonlijke informatie, veiligheid, analytisch vermogen, oprechtheid, technologie, systematisch werken, objectiviteit, stabiliteit en discipline.

Groen staat voor vertrouwen, duurzaamheid, harmonie, groei en balans.

Symbolen:

De energie van interparts is symbolisch weergegeven door een soort ufo, een moeilijk te identificeren object en veel lichtpunten die onderling verbonden zijn. Moeilijk te begrijpen wat het precies is en hoe het werkt voor ‘niet-ingewijden’. Als een commandopost met veel monitoren, controle en verbinding. Iedereen weet wat er waar gaande is. Elk onderdeel is belangrijk in het geheel. Zo werkt het ook binnen interparts, iedereen weet wat hij te doen heeft, welke taken bij hem horen en waar zijn kracht ligt. Belangrijk onderdeel hierin is de communicatie en ‘gezonde’ controle van anderen, zodat wij indien nodig snel in actie kunnen komen.

De waterdraak speelt een hoofdrol in het geheel en symboliseert de krachtige energie van interparts. Water geeft ons de kracht om flexibel te zijn en met het leven en alle nieuwe ontwikkelingen mee te stromen. In ons vak is er altijd iets aan de hand, er is geen stop, er is altijd ontwikkeling. Het vereist voortdurend aanpassingsvermogen. De waterdraak omarmt al deze veranderingen. Drakenenergie is onbegrensd, net als de ICT wereld. Draken zijn geen wezens die je moet verslaan, je mag juist leren de draak te berijden!

De draaikolk of spiraal staat voor groei en ontwikkeling, voor het loslaten en weer herboren worden. Dit staat symbool voor onze manier van werken. Wij werken deels met oude, beproefde methodes, maar zijn ook continu in ontwikkeling en aan het innoveren. Door iets bekends te combineren met iets nieuws, ontstaat er vooruitgang. Wij zijn altijd op zoek naar perfectie, altijd in beweging.

Tot slot zie je net boven de draak de Melkweg. De Melkweg staat voor het onbekende, voor nieuwigheid met eindeloze mogelijkheden. Een soort brainstorm met prachtige grote ideeën, onbegrensde mogelijkheden en kansen die nog tot stand mogen komen. Maar het staat ook voor het gevoel van een andere planeet te komen omdat ons werk niet altijd begrepen wordt of niet gemakkelijk uitgelegd kan worden.

De energie van interparts

Samenvattend kunnen we zeggen dat interparts zich ontwikkelt met de snelheid van het licht en niet van plan is om te stoppen. Dat zorgt voor heel veel innovatie, kennis, kracht en soms de nodige uitdagingen of tegenslagen. Dan is het tijd om terug te keren naar de kern, de basis, de wortels en in ons geval letterlijk de kelders waar het geraamte van ons (net-)werk zich bevindt. Vanuit daar kunnen we weer met onbegrensd enthousiasme en passie verder met onze missie: zorgen dat jij altijd verbonden blijft!

 

DNA portret made by liliart.nl
Benieuwd hoe jouw organisatie ervoor staat?Vraag een fullscan intake aan
Aanvragen